П`ятниця, 19.04.2024, 22:24
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти Барської райдержадміністрації

Форма входу

Головна » 2013 » Червень » 20 » Всеукраїнська акція «Нові стандарти - нова школа»
12:30
Всеукраїнська акція «Нові стандарти - нова школа»

                                           

З минулого навчального року в школах України запроваджується новий Державний стандарт  початкової освіти. А вже з 1 вересня 2013 року розпочнеться поступове впровадження нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти й нових навчальних програм з усіх базових дисциплін в основній школі.  Серед основних інновацій: учні 5-х класів вивчатимуть дві іноземні мови, розпочнеться вивчення інформатики, передбачено посилення використання здоров’язберігаючих технологій, підвищена увага приділятиметься  природничій та екологічній освіті.

З метою вивчення готовності загальноосвітніх навчальних закладів до впровадження нового Державного стандарту початкової, базової та повної загальної середньої освіти в 2-х та 5-х класах, у червні цього року проходить  Всеукраїнська акція «Нові стандарти - нова школа».

В рамках цієї акції 17 червня  делегація освітян Барського району відвідала сусідній Муровано-Куриловецький район, де ознайомилась з досвідом підготовки шкіл до впровадження нового Державного стандарту. А 18 червня   освітяни Барського району зустрічали своїх колег з  Жмеринського району.

Знайомство зі школами районів відбувалося згідно з переліком питань, підготованих Міністерством освіти з стану готовності шкіл до впровадження нових стандартів у 2-х та 5-х класах.

             Окрім питань щодо санітарно-гігієнічного стану, організації харчування та медичного обслуговування учнів  делегації вивчили  питання оснащення шкіл комп'ютерною технікою, кваліфікаційного рівня вчителів інформатики та іноземних мов, їх вік тощо. Їх також  цікавили питання проведення навчання вчителів іноземної мови та інформатики у 2-х та 5-х класах, доступ учителів до Інтернету, а також плани шкіл з проведення оцінювання учнів 5-х класів у 2013/2014 році.

            Освітяни  обох районів були  одностайні в тому, що освітній процес згідно із новим Державним стандартом спрямований на досягнення результатів навчання учнів - сформованих ключових та предметних компетентностей. А створення сприятливого середовища для адаптації дитини до системи шкільного навчання забезпечуватиме її подальший розвиток, успішне навчання та виховання.

За результатами роботи делегаціями  відзначено достатній рівень готовності керівників та педагогічних працівників шкіл районів  до впровадження нового Державного стандарту початкової, базової та повної загальної середньої освіти у 2013-2014 навчальному році, визначено коло проблем, які ще необхідно вирішити найближчим часом у зв’язку із зазначеними питаннями  .

                             

 

Переглядів: 698 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
www.pedpresa.com

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz