П`ятниця, 29.03.2024, 05:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти Барської райдержадміністрації

Форма входу

Головна » 2014 » Лютий » 5 » «Використання інноваційних технологій для підвищення якості навчально-виховного процесу при навчанні фізиці».
13:38
«Використання інноваційних технологій для підвищення якості навчально-виховного процесу при навчанні фізиці».

Об'єктивне прискорення науково-технічного і соціального прогресу, кризові економічні, екологічні, демографічні, політичні та інші явища, що виникли у сучасному світі, неминуче позначаються на системі освіти, загострюють протиріччя і труднощі формування молодого покоління. Традиційні педагогічні засоби виховання, змісту й організації навчально-виховного процесу все частіше не спрацьовують. Через невідповідність темпів і характеру соціальних та педагогічних процесів виникають кризові явища в педагогіці.

Найважливіші з них виявляються у нездатності освітньо-виховних закладів, по-перше, впливати на дитину для формування цілісної, а не "часткової" особистості, по-друге, у невмінні враховувати індивідуальні, вікові та соціо-біопсихологічні особливості вихованця, неповторність особистості кожного. Тому у сучасному вимогливому та швидкозмінному соціально-економічному середовищі рівень освіти, її вплив на особистісній розвиток дитини, значною мірою залежатиме від результативності запровадження технологій навчання, що ґрунтуються на нових методологічних засадах, сучасних дидактичних принципах та психолого-педагогічних теоріях, які розвивають діяльнісний підхід до навчання.

Зазначені проблеми обговорили на районному семінарі вчителі фізики загальноосвітніх шкіл, який пройшов 5 лютого цього року на базі ЗОШ І-ІІІ ст. №4 м. Бара. Тема  семінару: «Використання  інноваційних  технологій  для  підвищення якості  навчально-виховного процесу  при навчанні  фізиці».

Крім основного питання вчителі фізики визначилися з першочерговими завданнями, які слід здійснити у зв’язку з підготовкою до вивчення  стану  викладання та рівня  навчальних  досягнень  учнів  з  фізики, яке буде проводитись Департаментом  освіти і науки   облдержадміністрації  в  березні  2014 року. 

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 459 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
www.pedpresa.com

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz