Четвер, 25.04.2024, 23:01
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти Барської райдержадміністрації

Форма входу

Головна » 2015 » Грудень » 3 » ВІДБУВСЯ МІЖРАЙОННИЙ МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР ПРАКТИЧНИХ ПСИХОЛОГІВ ТА СОЦІАЛЬНИХ ПЕДАГОГІВ
15:26
ВІДБУВСЯ МІЖРАЙОННИЙ МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР ПРАКТИЧНИХ ПСИХОЛОГІВ ТА СОЦІАЛЬНИХ ПЕДАГОГІВ

    На виконання наказу Департаменту  освіти і науки Вінницької облдержадміністрації від 06.10. 2015р. № 422 «Про діяльність міжрайонних методичних центрів психологічної служби та інтервізійних груп у 2015-2016 н.р.» та з метою підвищення ефективності роботи працівників психологічної служби, їх власної психологічної та професійної компетентності, самовдосконалення, опанування інноваційним методами і технологіями надання психологічних  і соціальних послуг, впровадження досягнень психологічної науки та передового досвіду в навчальні заклади,  2 грудня  2015 року було проведено засідання міжрайонного  методичного  центру  психологічної служби «За співдружність»  на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів м. Бара на тему: «Психологічний і соціальний супровід дітей з особливими освітніми потребами  в умовах навчального закладу».

      В роботі засідання  прийняли участь працівники НМЦ ПССО Вінницької області (директор – Каменщук Т.Д., методист – Адамчук Л.Л.), заступник  начальника відділу освіти Барської РДА (Решовська Л.В.), завідувач НМК відділу освіти Барської РДА (Маринюк Т.М.), завідувач РПМПК ( Береза І.І.), директор Барського міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Еверест» (Марущак Т.Л.), працівники психологічних служб  Барського, Жмеринського, Шаргородського,  Мурованокуриловецького районів та м. Жмеринки.                                    Активно в роботу семінару включилися адміністрація (директор Ловчинський А.А., заступник директора з виховної роботи Галкіна І.Ю.),  учнівське самоврядування та учні ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 м. Бара: флешмоб «Усі ми різні – усі ми рівні», презентація проекту «Вінничинна – яблунева гілка Поділля», представлення літературно – мистецького салону «Царина прекрасного».

    Директор НМЦ ПССО  Вінницької  області Каменщук Т.Д. провела аналіз  особливостей  психологічного та соціального  супроводу  дітей з особливими освітніми потребами  в навчальних закладах області.

    Головний спеціаліст відділу освіти Барської РДА Стрельчук Н.О. представила  досвід командної взаємодії щодо реалізації напрямків психологічного і соціального  супроводу дітей з особливими освітніми потребами,  досягнення та перспективи впровадження інклюзивної освіти в навчальних закладах району.

   Учасники семінару мали можливість переглянути заняття з елементами тренінгу для учнів 9 класу на тему:  «Толерантність до інших. Вчимося співчувати» (практичний психолог  ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Бара Фляжнікова Ж.В.). Представлені  інноваційні форми та напрямки роботи психологічної служби району : кампанія адвокасі – практика відстоювання інтересів та прав дітей з особливими освітніми потребами, дітей з інвалідністю (соціальний педагог Копайгородської ЗОШ І-ІІІ ст. Панченко Л.В.); актуальне інтерв’ю щодо причин труднощів у навчанні «особливих дітей», реагування на втручання  (практичний психолог  НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №2-гімназія» м. Бара Корженюк Н.В.), соціальний інтерактивний театр «Компроміс», театр-форум «Порушення прав дітей» (соціальний педагог  НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №2-гімназія» м. Бара Кушнір Т.П.). Учасники семінару  виступили з пропозицією щодо поширення такої форми роботи, як соціальний інтерактивний театр в навчальних закладах районів з метою проведення просвітницько-профілактичної роботи з батьками, учнями, педагогами.

  Логічним емоційним завершенням семінару став перегляд літературно-мистецької композиції «Віденський бал «короля вальсу» Йоганна Штрауса» за участю дітей та молоді Барського міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями  «Еверест».

   

Переглядів: 584 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
www.pedpresa.com

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz