П`ятниця, 19.04.2024, 09:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти Барської райдержадміністрації

Форма входу

Головна » 2012 » Жовтень » 19 » Семінар завучів
17:07
Семінар завучів

                                   

Технології формування професійних компетенцій педагога в умовах сільської школи стали предметом розгляду учасників  постійно-діючого семінару   заступників директорів з навчально-виховної роботи  загальноосвітніх шкіл району, який відбувся 18 жовтня 2012 року відповідно до плану роботи відділу освіти та райметодкабінету на базі Гаївської  ЗОШ-сад І-ІІ ст.

Проблема, винесена на обговорення учасників семінару є досить актуальною. Адже, в наш час конкурентоспроможність людини на ринку праці багато в чому залежить від її здатності опановувати нові технології, адаптуватися до умов праці, що змінюються. Однією з відповідей системи освіти на запит роботодавців і суспільства загалом є ідея компетентнісно орієнтованої освіти.

Різноманітність умов і обставин освітньої діяльності об'єктивно вимагає від педагога конкретної професійної реакції в кожній педагогічній ситуації. З огляду на це, перед школою постає проблема підвищення професійної компетентності вчителя, як загальної здатності реалізувати знання в професійну дію.

Певні напрацювання із зазначеної проблеми зроблено керівниками й педагогами Гаївської ЗОШ-сад І-ІІ ст. Саме тому й було вирішено провести практичний семінар завучів на базі названої школи.

               Після урочистої зустрічі директор школи Томенко С.М. презентував учасникам семінару інформацію про школу, розповів про традиції, здобутки та проблеми свого навчального закладу. Гості оглянули матеріальну базу  школи, навчальних кабінетів, виставку творчих робіт учнів та вчителів, методичних доробок членів педагогічного колективу.

                                              

          Учасники семінару відвідали відкриті уроки, які підготували та майстерно провели вчителі школи Гуменна О.П., Кухар  А.К., Філіпова Н.М., Мазур  Н.П., Трасковська  С.П., Шуляк  Н.В., Осінська А.П., Левицька І.А., Крутько О. О. Відбулося предметне обговорення уроків в присутності вчителів, які проводили їх.

 Приємне враження на учасників семінару справив тематичний виховний захід «Я із прозорої криниці нап’юсь солодкої води»,  підготовлений силами педагогів та учнів Гаївської школи.

                                 

            На пленарній частині семінару заступник директора місцевої школи Мартинюк В. В.  поділилася з колегами інформацією про практичні напрацювання членів педагогічного колективу в частині технологій формування професійних компетенцій педагога в умовах сільської школи.

            Вона проаналізувала структурні компоненти категорії «професійна компетентність педагога» як соціального явища. Ці компоненти  проявляються в практичній педагогічній діяльності у вигляді умінь розв'язувати конкретні педагогічні ситуації. Наприклад, методична компетентність педагога виявляється як уміння вирішити ситуацію, пов'язану з результативним викладом навчального матеріалу. Дидактична компетентність проявляється, зокрема, як вміння відібрати і структурувати навчальний матеріал. Соціально-педагогічна і психологічна компетентності породжують уміння, наприклад, вирішити педагогічну ситуацію, пов'язану з встановленням педагогом «суб'єкт - суб'єктних" відносин з учнями.

             В роботі семінару взяла участь та виступила начальник відділу освіти Сторожук  А. М.

 

Переглядів: 989 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
www.pedpresa.com

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz