Четвер, 25.04.2024, 09:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти Барської райдержадміністрації

Форма входу

Головна » 2015 » Березень » 19 » «Проблема лідерства в шкільному колективі»
16:49
«Проблема лідерства в шкільному колективі»

    Лідерські якості притаманні кожній людині, а те чи вона їх розвиває чи ні залежить в більшості від середовища та людей, в якому вона знаходиться  і спілкується. В цілому лідер - це член групи, який виконує центральну роль в організації та діяльності цієї групи, до нього  всі прислухаються та нічого не вирішують без його участі. 

Проблему лідерства починають вивчати саме  зі школи, бо в ній дитина формується як  особистість, починає будувати  свій життєвий шлях та самостверджуватися.  У встановленні лідерства одну з головних ролей  відіграють  вчителі, і саме їм важливо звернути увагу на учнівській колектив класу та віділення лідерів серед  дітей, а також прикласти максимум  зусиль для того, щоб  спрямувати  дитину  на  шлях розвитку та самовдосконалення.

«Проблема лідерства в шкільному колективі»,  – таку тему обговорювали  практичні психологи та соціальні педагоги  навчальних закладів району  на черговому засіданні районного  методичного  об’єднання працівників  психологічної служби ( керівник Мазур Л.М., практичний психолог Войнашівської ЗОШ І-ІІІ ст.) , яке відбулось  на базі Копайгородської ЗОШ І-ІІІ ст. 18 березня 2015 року.  Учасники методичного об’єднання прийняли участь у флеш – мобі «Вірус доброти», який провели учні-старшокласники, лідери учнівського самоврядування школи, розглянули питання: основи ефективного лідерства (Задорожна Н.О., практичний психолог Копайгородської ЗОШ І-ІІІ ст.), мистецтво спілкування  лідера                   (Соболевська Н.М., соціальний педагог Копайгородської ЗОШ І-ІІІ ст.), представлення роботи гуртка «Лідерство – запорука успіху»  та проекту за участю молодших школярів «Як стати лідером».  Учні – старшокласники,  лідери  учнівського самоврядування  презентували  проект «Лідери проти насильства» та міні-проекти  у формі буклетів. Керівник  Барської районної молодіжної громадської організації «Союз старшокласників «Лідер» Кушнір Т.П.   ( соціальний педагог НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 – гімназії» м. Бара ) презентувала роботу організації у 2014-2015 навчальному році. В роботі засідання взяла участь головний спеціаліст відділу освіти РДА Стрельчук Н.О.

    

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 633 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
www.pedpresa.com

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz