П`ятниця, 29.03.2024, 16:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти Барської райдержадміністрації

Форма входу

Головна » 2014 » Квітень » 24 » «Інтеграція пошуково-дослідницької діяльності з різними видами діяльності дошкільників»
13:46
«Інтеграція пошуково-дослідницької діяльності з різними видами діяльності дошкільників»

     Щодня сучасна дитина потрапляє під інформаційний шквал. Щоб опрацювати отриману інформацію, їй необхідно володіти певними вміннями та пізнавальними навичками. Тому сьогодні одним з актуальних завдань, що стоять перед педагогами, є вдосконалення роботи з пізнавального розвитку дошкільників. Уже у старшому дошкільному віці помітно підвищуються можливості пізнавальної діяльності, зростає пізнавальна активність дітей, яка може бути реалізована через пошуково-дослідницьку діяльність. Адже саме цей вид діяльності вдало поєднує чутливість і діяльність, які є основою розумового розвитку дошкільника.

        23 квітня на базі Поповецького дошкільного навчального закладу (зав. Гребенюк Т.В.) відбувся практичний семінар для завідувачів і методистів ДНЗ та директорів НВК району на тему: «Інтеграція пошуково-дослідницької діяльності з різними видами діяльності дошкільників» Присутні завідувачі і методисти ДНЗ, директори НВК та працівники відділу освіти мали можливість ознайомитись із виставками «Таємниці весни», «Пасхальне диво»,  методичними матеріалами і дидактичними посібниками, переглянути заняття «Парфуми для матусі» (мол.-сер. група), «Вода-справжній скарб» (сер.-ст. група).

       Найбільшої результативності пошуково-дослідницька діяльність дошкільників досягає під час реалізації проектів. Під час обміну досвідом Гребенюк Т.В. презентувала проект «Розвиток пізнавальної активності дошкільників через організацію пошуково-дослідницької діяльності».

        У дошкільному закладі створено оптимальні умови для розвитку дослідницьких умінь дітей, практичного пізнання ними навколишнього світу і впорядкування їхніх уявлень про явища, об'єкти довкілля та їх взаємозалежність.У кожній віковій групі створено куточки живої природи, оформлено центри води та піску, де діти можуть більше дізнатися про властивості об'єктів природи.

    

    

    


 

Переглядів: 3120 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
www.pedpresa.com

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz